keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Pieniä tassuja, pulleita massuja...

Pienistä joulupaketeista on kasvanut jo ihan oikeita koiria - alkaisivat olemaan jo valmiina maailmalle... aikamoisia riiviöitä, vaikka ikää on vasta viisi viikkoa ja rapiat päälle


Koko ajan on puhuttu, että tasainen pentue jne. Punnittiin viisikko madotusta varten ja kaikki 3 tyttöä painoivat samanverran ja molemmat pojat 300g tyttöjä enemmän ja keskenään samanverran! Terveen leiman saivat eläinlääkäriltäkin, kun Nurmen Heikki kävi ryhmärämän siruttamassa viime sunnuntaina. Nyt kun on paljon liikkeellä mm. kennelyskää niin ei haluttu kiikuttaa pentuja lääkäriasemalle, kun tämä näinkin hoitui. Nyt on sitten pennut valittu ja paperit lähetetty kennelliittoon eli nyt vaan odotellaan kansalaisuutta lapsille.
Pienten päiviin mahtuu jo vaikka mitä - vaikka onneksi ne nukkuvatkin paljon. Aikansa leikitään ja lauletaan, sitten ryhmä rauhoittuu nukkumaan, milloin minnekin. Hyvin on uni tullut, vaikka on ollut väkeä tai touhua ympärillä. Illalla ryhmä touhuaa puolilleöin, sitten ne menevät omaan huoneeseensa nukkumaan ja vetelevät kiltisti ja hiljaa sikeitä noin kahdeksaan. Toki yön aikana jokunen pissa tulee, mutta aamulla on kamala kiire ulos asioille. Toivottavasti hyvät unenlahjat säilyvät uusissa kodeissakin.
Ulkona ryhmä käy noin sata kertaa päivässä - tai siltä se siis tuntuu... Muutaman kunnon ulkoilun jälkeen viisikko alkoi hajaantua ovella siihen malliin, että niille tehtiin pieni pissatusaitaus, jonne pääsee suoraan takaovesta. Siinä ne voivat käydä hädällä ilman valvontaakin (valvonta voi sinä aikana mopata muualla...). Yllättävän hyvin vauvat ovat omaksuneet ulosasioinnin. Kakat tulevat sinne aika hyvin, pisuja nyt lirahtelee mihin sattuu. Päivän mittaan joukkue pääsee tutkimaan ja hyörimään ympäri pihaa. Pakkaset onneksi ovat lauhtuneet sen verran, että ulkonakin voi vähän enemmän olla. Autoonkin ollaan käyty tutustumassa, vaikka ajelulla ei ole käytykään.
Sisällä mennään isoo lujaa. Lelut saa kyytiä... Aika kiltisti nuo purutikkujaan ja kumilelujaan pureskelevat hammas"ahdinkoonsa". Toki ne purevat kaikkea muutakin, sen on jokaisen varpaat ja ranteet saaneet tuta. Johdonmukaisesti ihmisenpuremiseen on puututtu, lähinnä nyt tunkemassa suuhun jotain luvallisempaa rättiä tai nallea.



































Yleistä olemista&käsittelyä, turkinhoitoa ja seisomista ollaan muutamia kertoja harjoiteltu pöydällä. Poseerauskuvien ottaminen noista on aika haastavaa... elohiiri ei ennenkään ole asettunut pitkäksi aikaa aloilleen ;)










"Halla"




"Prinssi F"









"Waltti W"

1 kommentti:

  1. Voi, voi kun ovat söpöjä! Mukava olisi taas tuommoinen taloon saada, mutta täytyy muistaa omat rajansa ja unohtaa pentukuume. Hyvää jatkoa Riisille ja pentusille ja onnea matkalle kohti omia koteja!

    VastaaPoista