maanantai 11. tammikuuta 2010

2-3 viikkoa/weeks

Kaksi viikkoa kolahti mittariin viime perjantaina.




















Viime keskiviikkona yritimme armotta liian pienen vaaka-astian kanssa punnita joukkuetta; saldona heitteleviä arvoja 1150-1350g välillä. Jotain sinnepäin siis ;)



Silmät ovat vähitellen auenneet, varsinkin väsyneenä ollaan kyllä vielä ihan simmut sirrillään. Selvästi huomasi myös korvien aukeamisen, tuntevat selvästi jo tutut äänet. Ja saivat "teinit" oman radionkin jo taustalle jammaamaan.



















Viikonlopun aikana kehitys oli taas ollut huimaa, nyt pikkukaverit selvästi jo kävelevät ja pientä leikinyritystä alkaa olla. Kaveria voi "purra" ja huitoa tassulla. Ja murinaa kuuluu myös. Lauantaina pentulaatikko sai lisää laitoja, kun ensimmäinen "torakka" oppi kiipeämään ulos suureen maailmaan. Viime päivinä noita on nosteltu lattialle tutustumaan uusiin pintoihin ja toki muovilattia on viileämpikin, kuin laatikko karvoineen. Nopeaa on tuollaisten pienten sopeutuminen; vain pienen hetken kestää uuden ihmettely, sitten vauhti kiihtyy taas. Varsinkin , jos äippä on lähellä!












Lähipäivinä varmaan saadaan jo lisää kävely&leikkikuvia. Eikä kauan mene ensimmäisiin "seisontakuviin", harjoiteltu on jo :) Tottuvatpahan käsittelyyn pienestä asti. Ja eiköhän se vierailijoidenkin aika ala olla.


Riisi syö ihan hirmuisesti ja maitoakin tuntuu tulevat, ainakin viisikko on tyytyväinen ja masut pullollaan. Ihan vielä ei siis ole lisäruuan aika, mutta viikon päästä ehkäpä. Siitähän se sotkus sitten alkaa... Riisi on hoitanut pestinsä kyllä kympin arvoisesti. Vähitellen se on alkanut viettää enemmän aikaa laatikon ulkopuolella, mutta vieläkin ulkoa on kiire sisään.




Ainiin, vauvojen viralliset nimet on päätetty! Vielä ei tiedetä kuka on kukin, varmaksi ainakaan.













And the english summary: Puppies are developing well :) Eyes and ears are open now and little ones are learning more and more. They are already walking, little playing together etc. They are meeting new things all the time, new room, new noises, new people... Riisi is great mother and she has at least enough milk for these five.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti